• Támogatónk
  • Támogatónk
  • Támogatónk
  • Támogatónk
Áramütés veszély

Tisztelt Horgásztársak!

Az Önök tulajdonában/kezelésében levő Régiónk területén található Iparcsatorna horgászásra alkalmas nyílt víz, stb. közelében áramszolgáltatói tulajdonú 20 kV és /vagy 0,4 kV-os erősáramú légvezetékünk található.
A tárgyi 20 kV-os / 0,4 kV-os légvezetékes hálózatunk a vízfelületet megközelíti, illetve keresztezi.
 
Felhívjuk figyelmüket, hogy a légvezeték környezetében végezhető tevékenyséről illetve azok kockázatairól- elsősorban a meder ill. partél karbantartást végzőket és különös figyelemmel a horgászokat- tájékoztatni és az erősáramú vezeték közelsége miatti áramütés veszélyére figyelmüket felhívni szíveskedjenek. Az előírásokat, korlátozásokat elsősorban az erősáramú vezetékek létesítését, megközelíthetőségét rögzítő MSZ 151. sz. szabvány aktuális lapjai és a Villamosmű biztonsági övezetében végezhető tevékenységek körét tartalmazó 121/2004. (X.15.) GKM rendelet tartalmazza.
A veszélyforrásokról a tájékoztatást a helyszínene elhelyezett figyelmeztető-figyelem felhívó táblával is nyomatékosítani szíveskedjenek.
Jelen levelünket azon tény generálta, hogy egy horgász 8 m-es karbonszálas horgászbotjával hozzáért a horgásztó melletti 20 kV-os légvezetékhez és ez halálos áramütést okozott.
Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét.
Üdvözlettel:
E.ON Észak-dunántúli
Áramszolgáltató ZRt.
Győri Régió
 

Szavazások

Az ellenőrzéseket
 

Névnap

Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.

Online felhasználók

Támogatónk:

mmx1.jpg