• Támogatónk
  • Támogatónk
  • Támogatónk
  • Támogatónk
Megyei vetélkedő
 

MEGYEI EGYÉNI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI HORGÁSZVETÉLKEDŐ

Helyszín:      Győr, Mosoni Duna holtág

Találkozó:    Zólyom u. és a Duna u. végén lévő parkoló

Időpontja:    2020. július 12. vasárnap

Nevezés:       2020.június 30-ig adják le,korcsoportonként email-ben ( Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. ), telefonon (96/524-988), facebook-on (Sporthorgász Egyesületek Győr Moson Sopron megyei Szövetsége), vagy személyesen a szövetségi irodában (9021 Győr, Bajcsy-Zs. u. 13. I. emelet)

 

Találkozás:  645-700        

Sorsolás: 715                

A vetélkedő versenyszámai:

Halfogás: Horgászni könnyű úszós készséggel, 3 óra időtartamban lehet. A verseny eredményébe minden a helyszínen fogott hal beleszámít. A sorrend az összes fogott hal súlya alapján kerül meghatározásra. A halfogásnál a felkészülési idő 1 óra!

Szellemi vetélkedő:          tesztlap kitöltése.

Célba dobás: 10 méterről egy méter átmérőjű karikába 5 dobás (saját bot is használható: maximum 3 m-es bottal). A dobáshoz használatos dobósúlyt a Megyei Szövetség biztosítja. Saját dobósúlyt használni tilos!

Barkácsolás: A gyerekeknek horogkötést, véghurok kötést (fül) és két zsinórvég összekötését kell elkészíteni, az ifiknek estleg páternosztert is! A barkácsoláshoz a szükséges eszközöket biztosítjuk. (14-22-es zsinór, 6-14-es horog) Fülkötő és horogkötő nem használható!

 

A versenyzők három kategóriában indulhatnak:

Ivadék” korosztály: 2020. december 31-ig a 11. évet nem tölti be.

Gyermek korosztály: 2020. december 31-ig a 15. életévét nem tölti be.

Ifi korosztály: 2020. december 31-ig betölti a 15. életévét, de 2020. december 31-ig a 19. életévét nem tölti be.

 

Akik 2020. december 31-ig nem töltik be a 11. életévüket, dönthetnek úgy, hogy a legfiatalabb korosztályban indulnak el, ez esetben a gyerekeknek kislabdával kell karikába célba dobni a bottal, dobósúllyal való célba dobás helyett, a kötésnél pedig az elvárás két véghurok (fül) kötése és ezek egymásba hurkolása, ahogy azt az előke főzsinórra rögzítésénél szoktuk tenni.  Mivel a Mosoni-Duna holtág halban gazdag, így a halfogást mindenkinél egységesen tömeg alapján értékeljük.

A szellemi vetélkedő, célba dobás és halfogás versenyszámokban külön díjazzuk a legjobb eredményt elért fiatalokat, a barkácsolás csak az összetett eredménybe számít bele. Az összesített eredményeket a négy versenyszámban elért helyezési számok határozzák meg. Ha lányok is indulnak a vetélkedőn, akkor ők külön díjazásban részesülnek. A saját korosztályukban értékeljük őket, de az ott elért eredményt arányosítással vetjük össze.

 

Az ifi versenyzők 1-3. helyezettje továbbjut az országos táborba.

A jelenlegi új koronavírus járvány cseppfertőzéssel, direkt módon terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett, köhögő tüsszögő ember jelenti. Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a versenyen kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató magát egészségesnek érző gyermek és felnőtt vehet részt.

 

Balesetek: A verseny rendezősége a verseny alatt esetlegesen előforduló balesetekért (versenyzők, nézők) semminemű felelősséget nem vállal.

A versenyző ill. gondviselője tudomásul veszi, hogy róla videó felvétel vagy fotó készülhet, amely szabadon megjelenhet a médiában.

A versenyzőket a rendezőség reggelivel, üdítővel, az eredményhirdetést követően virslivel és üdítővel vendégeli meg.

Kérjük az egyesületek vezetőit, hogy versenyeiket 06.30-ig rendezzék meg, így a megyei vetélkedőn már a lehető legjobb versenyzőkből álló csapattal tudnak indulni.

Győr, 2020. június 14. 

 

Sporthorgász Egyesületek  Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége

 
 

Névnap

Ma 2024. 5. 2, csütörtök, Zsigmond napja van.
Holnap Tímea napja lesz.

Támogatónk:

mmx1.jpg